AAN DE SLAG MET KORFBALMASTERZ

Met ingang van 2018 wordt het voor alle spelers vanaf 14 jaar verplicht om een spelregelbewijs te halen. Dit kan via de website www.korfbalmasterz.nl. We willen aan al onze jeugdleden vanaf 14 jaar en andere geïnteresseerden vragen alvast aan de slag te gaan met Korfbalmasterz. Hieronder vind je alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

 

Wat is Korfbalmasterz?

Korbalmasterz is een online tool waar niet enkel scheidsrechters, maar alle korfballers hun kennis over de spelregels kunnen testen en opvijzelen. Je kunt er tevens je spelregelbewijs behalen. Dit bewijs is nodig om wedstrijden te mogen spelen, maar is ook de basis voor als je (jeugd)wedstrijden gaat fluiten.

 

Je vindt op de website alles wat je nodig hebt om snel uitstekende spelregelkennis op te doen en je spelregelbewijs te halen:

 

  • Alle spelregels van korfbal in heldere taal
  • Herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken
  • Uitleg over de twintig lastigste spelsituaties
  • Oefentoetsen met videobeelden

 

Waarom Korfbalmasterz?

Korfbalmasterz helpt je op een leuke én leerzame manier met aantrekkelijke beelden de spelregels beter te leren begrijpen. Zo weet je precies hoe je ze moet toepassen tijdens je wedstrijd, als speler of als scheidsrechter, en snap je beslissingen van de scheidsrechter beter waardoor je deze beter kunt accepteren. En vooral: hoe beter jij de regels snapt, hoe groter je kans op winst!

 

Eerst oefenen …

Op de website van Korfbalmasterz vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die betrekking hebben op die spelregel. Per spelsituatie zijn oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij/zij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen, maar wel sterk aan te raden.

 

… dan je spelregelbewijs halen

Als je genoeg spelregelkennis hebt opgedaan kun je via Korfbalmasterz ook je spelregelbewijs behalen. Hiervoor moet je 5 levels van elk 10 vragen doorlopen. Van OJC ’98 ontvang je een gebruikersnaam en activatiecode zodat je kan inloggen op de website van Korfbalmasterz en je spelregelbewijs kan behalen. Denk je genoeg kennis in huis te hebben om je spelregelbewijs te halen? Neem dan contact op met Gerdy van Breugel via ojc98.tilburg@knkv.net om je inloggegevens aan te vragen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.