Afscheidswoordje van de voorzitter

Beste leden van OJC’98, lieve mensen,

 

Vandaag schrijf ik mijn laatste stukje voor het verenigingsnieuws. Aanstaande dinsdag vliegen Jolanda en ik naar Ankara. Wij gaan dan samen beginnen aan een nieuw avontuur van 4 jaar. Wij hebben er zin in. En vinden het natuurlijk ook hartstikke spannend. Het betekent ook dat we wat dingen moeten afsluiten. Zoals mijn voorzitterschap. Lastig zo op afstand.

 

Echter nu even terugkijken op de periode waarin ik deze mooie club mocht voorzitten.

 

Een paar dagen voor de ALV in het najaar van 2019 zeg ik tegen Jolanda dat ik mij kandidaat stel voor het voorzitterschap van OJC’98. Ik vind dat een vereniging niet zonder voorzitter kan. Dus heb ik mijn hand opgestoken tijdens de ALV en ben ik verkozen. Op dat moment wist ik nog niet dat het maar van korte duur zou zijn.

 

De vrijwilligers-werkgroep heeft veel werk verzet. Dat heeft geresulteerd in een mooi beleidsstuk wat de basis vormt voor het vrijwilligersbeleid. In de BALV is het stuk door de leden van OJC’98 besproken en aangenomen. Dat had het startpunt moeten zijn om meer vrijwilligers te werven voor de club. De coronacrisis heeft roet in het eten gegooid.

 

Ondertussen hadden we de nieuwsjaarreceptie met een klein feestje. Volgens mij was dat mijn eerste formele optreden als voorzitter. Was gezellig. Naast natuurlijk de bijeenkomsten van de jeugdteams waar ik bij was.

 

En toen in maart ging Nederland op slot door de coronacrisis. Een heftige tijd voor iedereen. Iedereen moest thuis blijven, thuis gaan werken, eigenlijk alleen naar buiten om boodschappen te doen. De horeca moest sluiten, er werd niet meer gevlogen. Zo maar enkele maatregelen die de regering moest nemen om de coronacrisis onder controle te krijgen. 

 

Voor OJC’98 had dit ook gevolgen. De competitie in de zaal werd gestopt en later mocht het veldseizoen niet beginnen. Wij hebben elkaar toen echt lange tijd niet mogen zien. De kantine moest sluiten, er werd niet meer getraind. Ook de uitwerking van het vrijwilligersbeleid kwam tot stilstand.

 

Gelukkig hebben we voor het eind van het seizoen nog een paar weken kunnen trainen. Weliswaar met beperkingen, maar toch: er werd weer gekorfbald op onze velden. De wedstrijden mochten helaas niet worden hervat. Ik ben regelmatig bij de trainingen geweest en heb met veel mensen gesproken. Eigenlijk was iedereen blij dat er weer kon worden getraind. Ik wil iedereen bedanken die het trainen mogelijk heeft gemaakt, het had toch wat voeten in aarde om de trainingen coronaproof te laten verlopen.

 

Recent hebben we het seizoen afgesloten met koppelschieten, een jeugdactiviteit en met een hapje en drankje. De frietkraam was een groot succes. Maar het blijft wel belangrijk dat we de corona-maatregelen niet uit het oog verliezen. Hou rekening met elkaar bij dit soort momenten. Ook wil ik langs deze weg nog iedereen bedanken die de afsluitdag mogelijk heeft gemaakt.

 

Ondertussen is de 1,5 meter samenleving een feit en tot iedereen doorgedrongen. Hoe dadelijk de start van het nieuwe veldseizoen eruit gaat zien, is nog onduidelijk. Maar het bestuur volgt de ontwikkelingen nauwgezet en blijft jullie informeren.

 

Zoals ik in begin al zei, heeft de club vanaf 1 augustus geen voorzitter meer. En het is toch belangrijk dat, ondanks de inzet van alle commissies en vrijwilligers, er iemand is die namens de gehele club, samen met het bestuur, de zaken in de gaten houdt en de belangen van de club behartigd. Ik heb tijdens mijn voorzittersperiode gemerkt dat het wat tijd en moeite vergt, maar je doet het samen en het resultaat maakt het de moeite waard. Dus ik wil mensen aansporen om deze functie in overweging te nemen. Er zijn volgens mij best wel wat mensen binnen de club die het zouden kunnen. Meld je aan!

 

Dank aan mijn medebestuursleden en het vertrouwen dat jullie en de club in mij hebben gesteld in deze korte periode. Ik heb mijn best gedaan, met heel veel plezier. Ik hoop dat iemand snel het stokje overneemt.

 

Tot ziens en blijf gezond!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.