Alcoholbeleid per 1 januari 2014

Graag informeren we u over veranderingen in ons alcoholbeleid per 1 januari 2014. Op die datum is de wettelijke leeftijdsgrens voor alcohol van 16 naar 18 jaar gegaan. Dat betekent dat sportkantines (maar ook supermarkten, slijterijen en horeca) geen alcohol mogen verkopen aan mensen onder de 18 jaar. Wie zelf onder de 18 is, mag geen alcohol bij zich hebben of drinken in openbare ruimten.

De overheid past de wet aan om zo jongeren te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van alcohol. De hersenen van jongeren zijn nog volop in ontwikkeling. Drankgebruik in de puberteit en bij jong volwassenen kan de opbouw van de hersenen beschadigen. Ook wil de overheid de overlast terugdringen die drinkende jongeren kunnen veroorzaken.

Onze vereniging moet zich natuurlijk aan de wet houden. En wij als sportvereniging willen de boodschap dat het normaal is om onder de 18 jaar geen alcohol te drinken van harte ondersteunen. Vanaf 1 januari zullen wij daarom geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Het zelf meenemen van alcoholische dranken is (nog steeds) niet toegestaan.

Wij willen onze leden en ouders van jeugdleden in dit verband ook wijzen op de eigen verantwoordelijkheden die dit beleid met zich meebrengt. De gemeente controleert of verenigingen zich aan de wet houden. Onze vereniging kan een boete krijgen wanneer wij toch alcohol verkopen aan leden en bezoekers onder de 18 jaar. Ook kunnen jongeren onder de 18 jaar die op het terrein of in het clubhuis van de vereniging alcohol bij zich hebben, een boete krijgen.

Wij hopen dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen aan onze barvrijwilligers die dit nieuwe beleid mede uit moeten voeren.

Met hartelijke groet,

Het bestuur

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.