Blog van het bestuur

BESTUURSBLOG DECEMBER
Door Jasper van Tongeren (bestuursblog)

Hoi allemaal,

Ik ben Jasper, ongeveer 17 jaar korfballend, en al die tijd met veel plezier. Buiten het korfballen om studeer ik Technische Natuurkunde in Eindhoven. Binnen de vereniging geef ik al een aantal jaar training en houd ik me bezig met de arbitragezaken. Sinds de ALV van afgelopen november ben ik lid van het bestuur van onze vereniging. Binnen het bestuur ga ik me vooral richten op ledenwerving. De laatste jaren zijn er veel zaken verbeterd, maar ledenwerving is helaas wel weer wat ingezakt. Ik heb veel zin om hier weer nieuw leven in te blazen en veel nieuwe mensen kennis te laten maken met korfbal.

Met mijn benoeming tot bestuurslid, is de taakverdeling binnen het bestuur weer wat veranderd. Tessa houdt zich als secretaris vooral bezig met samenwerking en communicatie. Zij zal zich daarnaast gaan buigen over ledenbehoud en activiteiten. Remco is als penningmeester verantwoordelijk voor financiële zaken en sponsoring. Daarnaast heeft hij het clubhuis in zijn portefeuille. Victor houdt zich bezig met technische zaken, met name arbitrage, en Ruben met vrijwilligerszaken. Nog steeds zijn we op zoek naar een voorzitter voor ons bestuur. Iemand met hart voor OJC ‘98, die samen met ons nieuwe plannen voor onze mooie vereniging wil bedenken en in de praktijk wil brengen.

Uiteraard is dat laatste in coronatijd niet eenvoudig. Dat hebben we inmiddels wel gemerkt. Toch is er nog van alles mogelijk. Er zijn zelfs nog steeds dagelijks vrijwilligers in de weer voor OJC ‘98. Achter de schermen vooral. Dat dan weer wel. Want trainen en wedstrijden spelen zit er helaas voorlopig niet in. De (jeugd) technische commissie is alweer begonnen met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Want we gaan er toch wel vanuit dat we in 2021 weer mogen korfballen. Hetzelfde geldt voor de arbitragecommissie. Er worden spelregelbewijzen gehaald en voorbereidingen getroffen om nieuwe scheidsrechters op te leiden. Daarnaast is de vrijwilligerscommissie druk bezig met het nieuwe vrijwilligersbeleid. Er is inmiddels een vrijwilligersapp gekozen. Een belangrijke stap vooruit.

En om in deze vreemde tijd toch een beetje in contact te blijven met elkaar, de verbinding te zoeken, is het bestuur bezig met de organisatie van een coronaproof online activiteit. We hopen zo toch, al is het maar voor een avond, weer de sociale ontmoetingsplek te worden die we graag willen zijn. Natuurlijk wordt ook de jeugd niet vergeten; het JAC is hiermee bezig. Meer info volgt, dus stay tuned!
Ik wil tenslotte de vele vrijwilligers van OJC ’98 bedanken voor hun inzet in 2020. Het was een bijzonder jaar. We hopen dat iedereen het jaar op een fijne manier kan afsluiten. Dus fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling toegewenst.

Jasper van Tongeren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.