Blog van het bestuur

Bestuursblog 14 maart 2021

Met de storm van afgelopen week is het moeilijk te geloven, maar de lente zit er aan te komen! Ook in de coronapandemie lijkt de lente een feit; het einde komt in zicht. Bij een aantal leden zijn de vaccinaties al gezet en alle teams mogen weer trainen. Een lekker gevoel om net als de jeugd ook weer met de senioren op het veld bezig te zijn.

Vrijwilligerszaken

En ook nu staan alle vrijwilligers direct weer klaar om te helpen op de club. Het clubhuis is nog niet geopend, maar door het klusteam zijn er alweer een hoop werkzaamheden en onderhoud verricht. Zo zijn alle plafondplaten in de douches gereinigd of vervangen en zijn er veel kapotte lampen vervangen. De rotte deurpost in de kleedkamergang wordt binnenkort hersteld. Ook konden we direct weer een beroep doen op de trainers en heeft het JAC quizzen georganiseerd. Er wordt nog nagedacht over andere activiteiten waar we meerdere leden van verschillende leeftijdscategorieën bij kunnen betrekken. Wordt vervolgd.

We zijn nog steeds op zoek naar een voorzitter die het bestuur en de vereniging kan versterken. Ben jij of ken jij iemand die het gezicht van de vereniging kan worden? Schroom niet en neem contact op! Korfbalkennis is niet vereist en we gaan graag in gesprek om een goede invulling aan het voorzitterschap te geven.

De vrijwilligerscommissie heeft een advies uitgebracht voor een vrijwilligersapp en de daarbij behorende opties. Er wordt gewerkt aan een planning en aan een goede communicatie om het gebruik van de app en het nieuwe vrijwilligersbeleid goed uit te voeren. Het is een intensief proces waar de vrijwilligerscommissie hard aan werkt, hulde!

Ledenwerving

Dat iedereen weer blij is om te mogen korfballen, blijkt wel uit de opkomst op de trainingen. En niet alleen onze eigen leden weten ons te vinden. Sinds de herstart van de trainingen hebben we al verschillende nieuwe leden mogen verwelkomen. Super om te zien dat zoveel kinderen onze mooie sport ontdekken en lid willen worden.

Graag willen we natuurlijk nog veel meer kinderen kennis laten maken met korfbal. We zijn dan ook op zoek naar enthousiaste leden of ouders die goede ideeën hebben over het promoten van onze club en het werven van nieuwe leden. Doelstelling is om op korte termijn bij elkaar te komen met degenen die willen helpen om de vereniging verder te laten groeien en plannen te maken voor volgend seizoen.

Technische zaken

Er wordt momenteel vanwege de avondklok nog getraind op aangepaste tijden en -dagen. Voor de (J)TC was het een flinke puzzel om met een werkbaar trainingsschema te komen. Als de avondklok wordt beëindigd, is er weer meer mogelijk. Hopelijk is het snel zover.

Natuurlijk zal binnenkort ook worden gestart met de voorbereidingen voor komend seizoen. Want op het moment dat we weer wedstrijden mogen spelen, dan willen we daar natuurlijk klaar voor zijn. Officieel is hervatting van de competitie vóór de zomervakantie nog niet van tafel. De vakantie in zuid valt laat dit jaar, en het KNKV heeft aangegeven bij groen licht van de regering alles in het werk te zullen stellen om de competitie zo snel mogelijk te starten. We wachten af.

Jeugdkamp

Een hoogtepunt in het korfbaljaar is natuurlijk het jeugdkamp met Pinksteren. Helaas kan ook dit jaar het kamp niet doorgaan. Het is onzeker hoe de pandemie en de maatregelen er eind mei uitzien, maar het lijkt onmogelijk om het kamp door te laten gaan zoals we het kennen. Er wordt nagedacht om met Pinksteren op een andere manier een leuke jeugdactiviteit te organiseren.

Financieel

Net als het jeugdkamp gaat ook het tappen in het Leypark met Koningsdag dit jaar opnieuw niet door; een flinke aderlating in financieel opzicht. En natuurlijk missen we de inkomsten uit ons clubhuis. We hebben vanwege de weggevallen inkomsten vorig jaar financiële ondersteuning ontvangen van de overheid. Onlangs hebben we een nieuwe aanvraag ingediend. Afgelopen jaar is gebleken is dat we voor veel steunmaatregelen niet in aanmerking komen, maar we hebben goede hoop dat onze aanvraag wordt toegekend.

Het is inmiddels maart en we zitten in misschien wel het meest bijzondere korfbaljaar ooit. We begrijpen dat dit vragen op kan roepen over de contributie. Op dit moment kunnen we daar nog niet veel over zeggen. Na sluiting van dit boekjaar bekijken we of restitutie van een gedeelte van de contributie mogelijk is. Wellicht in de vorm van korting op de contributie voor het volgende seizoen. Als dit aan de orde is, zullen we de ledenvergadering hierover natuurlijk vooraf raadplegen.

De lente komt eraan, maar het is nog niet zover. Houd je aan de maatregelen en let op elkaar. Heb je nog goede ideeën of initiatieven waar we als vereniging iets mee kunnen? Neem gerust contact met ons op.

Met sportieve groet,

Het bestuur

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.