Blog van het bestuur

BESTUURSBLOG JANUARI 2019

Door André Oude Vrielink (voorzitter)

3 januari

De nieuwjaarsbijeenkomst werd door zo’n veertig á vijftig mensen bezocht. Dat hadden er best nog een paar meer mogen zijn. We proberen immers één grote korfbalfamilie te zijn! Het bestuur wenst de hele OJC-gemeenschap een prachtig en gezond 2019! Vanuit het bestuur zijn er heel wat activiteiten in de maak. We staan er goed voor en op de een of andere manier geeft dat nieuwe power. Kijk daarom regelmatig op deze site om op de hoogte te blijven!

4 januari

Voor twee van ons dé dag van hun leven. Voor de anderen een grote verrassing. Elonka en David, proficiat met jullie huwelijk! Maak er iets moois van!

6 januari

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de dorpsraad in Berkel-Enschot werd meegedeeld dat zeer binnenkort met de aanleg van de Koningsoordlaan wordt begonnen. Eind 2019 moet de oplevering plaatsvinden. Kunnen we eindelijk op het parkeerterrein de auto’s kwijt.

12 januari

De meeste teams speelden thuis in het Ruiven. Het is en blijft prachtig om de ontwikkelingen van onze jongste spelers en speelsters te zien. Jack van Dongen schrijft iedere week in het Berkel-Enschots huis-aan-huisblaadje een verslagje van het laatste weekend. Wij stellen dat zeer op prijs en hopen dat Jack dat nog lang mag doen!

15 januari

De eerste bestuursvergadering van 2019 kende geen grote agenda. Het ging onder andere over de aanstaande visieavond over vrijwilligersbeleid en over arbitrage. Voor het onderwerp arbitrage is ook een extra informatie- en discussieavond in de maak. Deze zal plaatsvinden op dinsdagavond 26 februari in het clubhuis en eenieder die zich geroepen voelt is welkom om mee te komen praten.

22 januari

In het clubhuis onder leiding van Robert Barclay (verenigingsondersteuner vanuit de gemeente Tilburg) een avond om een visie op het vrijwilligersbeleid te ontwikkelen. Er waren voldoende leden aanwezig om met hulp van verschillende werkvormen tot zeer interessante overwegingen te komen over de (omgekeerde) vraag ‘hoe jagen we alle vrijwilligers weg?’ en stellingen als ‘vrijwilligers van OJC ’98 voelen zich gewaardeerd’, ‘het is niet eerlijk dat leden die geen vrijwilligerswerk doen profiteren van de leden die het wel doen’ en ‘een financiële beloning voor vrijwilligers is logisch’. Het lid zijn van een club kan in deze tijd niet zomaar vrijblijvend zijn. Het bestuur gaat met de uitkomsten aan de slag. Deze discussieavond krijgt zeker een vervolg. We kijken terug op een zinvolle bijeenkomst.

31 januari

Het seizoen is alweer halverwege en ook dit seizoen zien we mooie ontwikkelingen. Via de (J)TC werd melding gemaakt van een app die trainers moet gaan helpen bij het maken van hun trainingsstof. Dit lijkt ons voor de ontwikkeling van OJC ‘98 erg zinvol en we stappen hierop dan ook (met de nodige voorzichtigheid) in.

Reacties gesloten.