Blog van het bestuur

BESTUURSBLOG DECEMBER 2018

Door André Oude Vrielink (voorzitter)

1 december

We werden door het Brabants Dagblad verrast met een artikel over de blaashal. Er is vast iets misgegaan met de communicatie want er was al maanden niet meer over vergaderd. We zaten op bericht van de gemeente te wachten. In het kort gezegd: men onderzoekt de mogelijkheid van een blaashal voor de (zaal)voetballers op het terrein van Jong-Brabant. Ons preferred userschap voor ‘t Ruiven blijft onaangetast. Als dat allemaal waar is zijn we er blij mee. We gaan het uitzoeken.

4 december

Opnieuw in het Brabants Dagblad. Een hele pagina gewijd aan het Tilburgs Sportgala. Het is nu eenmaal zo. Ik laat het over me heenkomen.  ’s Avonds een informele bijeenkomst van de Regio Zuid. Er is op enkele items sprake van onvrede richting KNKV. Over onvrede gesproken: ook binnen OJC is daar soms sprake van. Algemeen is de regel om de eerstverantwoordelijke aan te spreken. Ook het bestuur blijft graag op de hoogte van wat er in de club speelt. Niets zo gezellig als een club waar alles gaat zoals het moet gaan.

5 december

De inwoners van Berkel-Enschot kregen bij hun huis-aan-huisblad “de Schakel” een bijlage met de bouwplannen rondom ons sportpark. De Koningsoordlaan vanaf de rotonde moet een doorlopende weg worden tot aan de Molenstraat (ter hoogte van de milieustraat). Bottleneck is op dit moment de ruimte achter het tennispaviljoen. Samen met de Koningsoordlaan moet ook de toegang tot de parkeerterreinen op de Rauwbraken gerealiseerd worden. Die zijn ook bestemd voor handbal, tennis en zwembad.  Het zou eind 2019 klaar moeten zijn. De dorpsraad van Berkel-Enschot liet zich in een verslag in de Schakel in dezelfde bewoordingen uit.

11 december

Vergadering Regio Zuid. Er waren maar zes van de veertien clubs vertegenwoordigd. Met andere woorden: Zuid leeft nog niet echt. OJC zou meer moeten meedoen met Zuid-activiteiten. Men zou graag een beachkorfbaltoernooi willen organiseren bij OJC. Een datum is in de activiteitenkalender nog niet vindbaar. Wordt vervolgd.

13 december

Bestuursvergadering. Tijdens gewone bestuursvergaderingen is er nauwelijks tijd voor het vaststellen van of richting geven aan langetermijnbeleid. We passen op de winkel en proberen te zorgen dat alles goed verloopt. Beleidsbepalende, richtinggevende zaken doen we buiten de bestuursvergaderingen om. Bij voorkeur in de zomervakantie. Suggesties zijn vanzelfsprekend altijd welkom!

14 december

Het Tilburgs Sportgala. Leuk om mee te maken. Tegen een vrouwelijke bestuurder die al meer dan twintig jaar werkt met gehandicapte jeugd valt door mij niet op te boksen. Ze won terecht! Het viel mij wel tegen dat er in heel Tilburg in totaal maar nauwelijks 3000 stemmen waren uitgebracht. Het geeft tegelijk aan dat degene die de beste pr heeft wel moet winnen. Laat onverlet dat het een eer was om genomineerd te worden. Bedankt voor iedereen die heeft gestemd.

20 december

De laatste trainingen en wedstrijden van dit jaar zijn achter de rug. Tijd voor de kerstvakantie. Het bestuur wenst je hele fijne feestdagen. We danken je voor alles wat je in 2018 voor de club gedaan hebt. Op 3 januari heffen we in het clubhuis het glas op een mooi sportief nieuw jaar. We rekenen op je!

Reacties gesloten.