Blog van het bestuur

BESTUURSBLOG SEPTEMBER 2019
Door Tessa van Breugel (secretaris)

Zaterdag 7 september
De allereerste competitiedag van het seizoen 2019/2020. Er werden direct mooie resultaten behaald door een aantal teams. En bij alle teams, of ze nu wonnen of verloren, is er veel perspectief voor de rest van het seizoen.

Maandag 9 september
Bestuursvergadering. De eerste van het nieuwe seizoen. Het belangrijkste agendapunt is het onderwerp ‘vrijwilligers’. Het tekort aan vrijwilligers voor allerlei clubtaken wordt steeds groter. Het is een probleem waar ook andere verenigingen mee kampen. Dat maakt het probleem voor onze club niet minder ernstig of urgent. Op dit moment zijn vrijwel alle vrijwilligerstaken bij OJC ’98 nog écht vrijwillig, maar hoe lang houden we dat nog vol? Het bestuur gaat nadenken over hoe we (het vrijwilligersbeleid van) OJC ’98 toekomstbestendig kunnen maken. Tijdens de algemene ledenvergadering meer.

Woensdag 11 september
Alweer de derde editie van de Giga Kangoeroedag. Ongeveer 250 kleuters hebben een fantastische dag beleefd. Dank aan de organisatie en andere vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Woensdag 18 september
André maakt aan de buitenwereld bekend dat hij tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering afscheid zal nemen als voorzitter van OJC ’98. Na vier jaar is het mooi geweest. Hopelijk zien we alle leden op 30 oktober tijdens de algemene ledenvergadering. Niet alleen om mee te praten over de toekomst van de vereniging, maar ook om André te bedanken voor zijn inzet voor de vereniging.

Woensdag 25 september
Een deel van het bestuur is aanwezig in Eindhoven bij een door het KNKV georganiseerde “breek-de-week”-bijeenkomst. Een interessante avond met als onderwerpen de gezondere sportkantine, de vernieuwde KNKV-visie waarin de verenigingen centraal staan en technisch beleid. Dank aan de KNKV voor de organisatie en korfbalvereniging DSC voor de gastvrije ontvangst.

Vrijdag 27 september
Open trainingen bij de jeugd. Leuk om veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. Nog leuker zou het zijn als we deze nieuwe gezichten vaker terugzien. De selectie heeft de training deze week al op donderdag afgewerkt zodat er vanavond kan worden deelgenomen aan de dorpsquiz. Een fanatiek team met daarin ook enkele ouders en OJC-ers van de oude garde behaalt uiteindelijk de 4de plek. Een fantastische prestatie!

Maandag 30 september
Het bestuur brainstormt met enkele genodigden over de toekomst van OJC ’98 en in het bijzonder het vrijwilligersbeleid van de vereniging. Verschillende beleidsopties passeren de revue. De uitkomsten zullen worden meegenomen naar de algemene ledenvergadering, waar zoals gezegd de vrijwilligersproblematiek een belangrijk agendapunt zal zijn.

Reacties gesloten.