Blog van het bestuur

BESTUURSBLOG JUNI 2019
Door Tessa van Breugel (secretaris)

10 juni
Het jaarlijkse jeugdkamp is weer omgevlogen. Jong en oud hebben zich drie dagen lang ontzettend vermaakt in Eindhoven. De kampleiding is zeer tevreden over het verloop van het kamp en kijkt alweer uit naar volgend jaar. Wat misschien niet iedereen beseft is dat de voorbereidingen hiervoor over een paar maanden alweer van start gaan. Er gaan elk jaar tientallen kinderen mee op kamp (dit jaar waren het er meer dan 50!), dus er moet heel wat gebeuren. Een enorm groot compliment voor alle kampvrijwilligers is dan ook op zijn plaats!

13 juni
Het tweejaarlijkse SporTcafé van de gemeente Tilburg, georganiseerd door de afdeling Verenigingsondersteuning. Het bestuur is uitgenodigd bij Atletiekvereniging Attila voor een barbecue en interactieve sessie over bestuurlijke vernieuwing en vrijwilligers door Hans van Egdom van Back2Basics. Erg interessant!

14 juni
De (Jeugd) Technische Commissie heeft de afgelopen maanden flink gepuzzeld op de teamindelingen. Deze worden vanavond bekend gemaakt. Dat zorgt bijna altijd wel voor wat onrust en helaas soms ook voor onvrede bij spelers en/of ouders. De gevleugelde uitspraak “je kunt het nooit voor iedereen goed doen” past bij het proces van teamindelingen maken. De (Jeugd) Technische Commissie moet nu eenmaal rekening met meer belangen dan alleen die van een individuele speler. Korfbal is immers een teamsport, die bovendien in verenigingsverband wordt beoefend. Iedere spelers is bij OJC ’98 onderdeel van een groter geheel. Gelukkig kunnen we er 100% op vertrouwen dat de (Jeugd) Technische Commissie ieder jaar weer zijn uiterste best doet om beslissingen te nemen die zoveel mogelijk recht doen aan de verschillende wensen en belangen van individuele spelers, teams en de vereniging als geheel.

15 juni
Vandaag de laatste competitieronde van het seizoen 2018/2019. Met dank aan alle fanatieke thuisbakkers kan er worden genoten van een stukje taart. In de regen en soms ook de zon werken alle teams hun wedstrijden af. DeB1, E1 en F1 kunnen kampioen worden, maar moeten dan wel winnen. De E1 slaagt daar helaas niet in; de B1 en F1 wel. En dus zijn er twee welverdiende kampioenschappen te vieren. Gefeliciteerd!

Senioren 1 winnen verdiend hun laatste wedstrijd, maar redden het helaas niet in de derde klasse. Geen schande om te degraderen, wel erg zonde. In een aantal wedstrijden heeft het vlaggenschip onnodig punten laten liggen; in anderen had het meer verdiend, maar zat het in de slotfase niet mee. Het hoort bij sport. De doelstellingen voor volgend jaar zijn in elk geval helder. En gelukkig zit er meer dan voldoende potentie en ambitie in deze nog jonge spelersgroep!

17 juni
De laatste bestuursvergadering van het seizoen. Dit keer is gekozen voor een andere setting: het Taphuys. Onder het genot van een biertje worden de uitdagingen waar OJC ’98 op dit moment mee kampt in kaart gebracht en de doelstellingen voor volgend seizoen besproken. Ook wordt er gestart met het maken van een overzicht van alle taken en functies binnen de vereniging en bijpassende functieprofielen.

21 juni
Het gaat er rustig aan toe op de trainingen deze week. Er wordt veelvuldig geoefend voor het koppelschiettoernooi. Andere teams kiezen voor een watergevecht of beachkorfbal. Alleen de junioren moeten nog serieus aan de bak. Zij spelen een inhaalwedstrijd. Deze wordt ruim gewonnen. De sfeer is in elk geval nog prima, zo aan het einde van het seizoen.

22 juni
Tijd om het seizoen officieel af te sluiten. Al jaren is de afsluitdag een van de hoogtepunten van het seizoen en ook dit jaar was het weer een enorm succes! Het koppelschiettoernooi werd in een spannende finale met het beslissende doelpunt in de allerlaatste seconde gewonnen door Jeroen en Jasper. Bij het ouder-kindtoernooi ging team oranje er ongeslagen met de winst vandoor. Meer dan 100 aanwezigen deden zich te goed aan de barbecue en de tap was aan het einde van de avond traditiegetrouw helemaal leeg. Dank aan de organisatoren en vrijwilligers voor de goede zorgen en natuurlijk alle aanwezigen voor de gezelligheid. Op naar het seizoen 2019/2020. Een fijne vakantie en tot na de zomer!

Reacties gesloten.