Blog van het bestuur

BESTUURSBLOG FEBRUARI 2019

Door André Oude Vrielink (voorzitter)

16 februari

Bijna alle teams speelden thuis in ‘t Ruiven en op één na werden alle wedstijden gewonnen. Mooi resultaat dit weekend. Uitzicht op kampioenschap of promotie is voor meerdere teams aanwezig. Support van het publiek wordt op prijs gesteld.

19 februari

Vergadering van het bestuur. Er is uitvoerig gesproken over een heet hangijzer in de korfbalsport: de arbitrage. Iedere club moet aan de KNKV-eisen voldoen. Anders gaat het geld kosten. Collega-clubs betalen soms wel tot 2500 euro per jaar aan boete! Gelukkig springt OJC er nog redelijk uit. Maar het is wel zaak om dat voor de toekomst ook zo te houden. Dat zorgt voor kopzorgen. Voor volgende week is een arbitrage-avond gepland om te voorkomen dat dit ook voor ons een probleem wordt.  Ook is er gesproken over de visieavond over vrijwilligersbeleid van 22 januari. Wat doen we met de uitkomsten? Er wordt aan gewerkt. Wordt vervolgd.

23 februari

Vandaag geen wedstrijddag. Dus ging een aantal van ons naar een leaguewedstrijd. DeetosSnel tegen PKC. Initiatiator van dit gebeuren was Ad van Breugel. Ad, heel erg bedankt hiervoor!

25 februari

Vorige week kwam het bericht binnen van het overlijden van Marianne Meeuwsen. Vandaag was de crematie, in een bomvolle aula. Afscheid nemen van een betrokken korfbalvrouw is niet makkelijk. Het doet zelfs pijn.

26 februari

De arbitrage-avond was inhoudelijk verhelderend en constructief. Helaas te weinig deelnemers om van een ‘groot’ succes te spreken. De avond werd verzorgd door Hendrik-Jan Brandsma (KNKV). Aan de hand van film en stellingen werden in anderhalf uur alle ins en outs van het “fluiten” besproken. Er waren ook vertegenwoordigers van KV Tilburg en Melmac aanwezig. De uiteenzetting van Hendrik-Jan leverde genoeg stof tot nadenken over een goed arbitragebeleid. Iedereen aan de fluit! We gaan hier zeker nog wat mee doen.

26 februari

Regio-vergadering. OJC moest voor het eerst in twee jaar afmelden. Ook al omdat het verslag van de vorige vergadering (met daarin de data voor 2019) pas eergisteren binnenkwam. Er is nog een hoop te doen in Regio Zuid.

27 februari

Er is een overleg geweest met vertegenwoordigers van de gemeente over de bereikbaarheid van het parkeerterrein. De Koningsoordlaan moet eind 2019 worden opgeleverd. We kunnen wat overlast ervaren.

1 maart

Voor de één begint de carnaval. Voor de ander de vakantie. In ieder geval was er ‘s avonds in ons clubhuis een echt carnavalsfeest, met dank aan de jeugdactiviteitencommissie.

Reacties gesloten.