Collecte

Van 10 t/m 16 april is weer de landelijke collecte van Fonds Gehandicaptensport. Graag doe ik hiermee een beroep op jullie bereidwilligheid om in die week voor 2 uurtjes (maar meer mag natuurlijk ook!) met de collectebus door een paar straten te lopen. 

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten voor mensen met een handicap is nog steeds niet vanzelfsprekend. Wij hebben daarom de missie er voor te zorgen dat gehandicaptensport op een dag wel vanzelfsprekend is. Pas dan is de wedstrijd voor ons gewonnen.
Tijdens de landelijke collecteweek zetten gelukkig velen zich in om te collecteren voor de gehandicaptensport. Het doel is steeds zoveel mogelijk geld op te halen om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Het vergt namelijk vaak kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal en de sportaccommodatie om als gehandicapte te kunnen sporten. Maar ook is er meestal extra begeleiding en speciaal vervoer noodzakelijk. Daar is geld voor nodig, veel geld. De collecte is voor Fonds Gehandicaptensport een grote bron van inkomsten.

Van de totale opbrengst mag 25% door de vereniging die collecteert worden behouden, mits zij aanbod hebben voor sporters met een handicap. OJC mag zich tot deze verenigingen rekenen! 

Als je in genoemde week 2 uurtjes zou willen collecteren (liefst meer natuurlijk), dan zou je daarna de bus kunnen doorgeven aan iemand anders van de club die in je buurt woont, maar dit mag ook een familielid zijn of je buurvrouw, als iemand maar met die bus rondgaat. Uiteindelijk moet de collectebus natuurlijk wel weer bij jou terug komen, zodat jij deze kunt inleveren.
Al enkele jaren doen OJC-leden hun best om op deze manier dit mooie doel te steunen en daarmee ook de clubkas een beetje aan te vullen. Wij hopen dit jaar meer mensen hiervoor gemotiveerd te krijgen; elk beetje inspanning wordt gewaardeerd!

Meld je aan bij ondergetekende en geef aan dat je bereid bent om enkele uurtjes te besteden aan deze collecteweek. De gehandicapte sporters én wij rekenen op jullie inzet! Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Saskia Telemans

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.