Update 23 maart: Geen korfbal tot 1 juni i.v.m. coronavirus

In dit artikel houden we je up tot date over de gevolgen van het coronavirus voor OJC ’98. 

 

Update 24 maart 2020: Sportpark De Rauwbraken gesloten

Alle gemeentelijke (buiten)sportaccommodaties (waaronder sportpark De Rauwbraken) zijn tot nader orde door de gemeente gesloten. Voor bezoekers is het verboden De Rauwbraken te betreden. Ook individueel en ongeorganiseerd sporten op onze velden is dus niet toegestaan.

 

Update 23 maart 2020: Geen korfbal tot 1 juni; Jeugdkamp afgelast

Het kabinet heeft vandaag besloten alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Dit betekent dat het jeugdkamp (30 mei t/m 1 juni) niet doorgaat.  Ook zullen er tot die tijd geen trainingen, wedstrijden en andere korfbalactiviteiten zijn. Het KNKV heeft alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie van dit seizoen afgelast. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

 

Update 21 maart 2020: Koningsspelen en Koningsdag gaan niet door

De Koningsspelen op vrijdag 17 april gaat dit jaar niet door. Dat betekent dat de clinics die OJC ’98 die dag zou verzorgen geen doorgang vinden. Ook Koningsdag (tappen in ‘t Leypark) gaat dit jaar helaas niet door.

 

Update 19 maart 2020: Nieuwe mededeling van het KNKV

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen.

 

Update 16 maart 2020: Mededeling van het KNKV

Door de recente kabinetsmaatregelen gaat de Korfbal Leaguefinale op zaterdag 4 april niet door. Ditzelfde geldt voor het Korfbalcongres, dat op diezelfde datum gepland stond. Het KNKV onderzoekt of de wedstrijden en/of evenementen op een later moment alsnog georganiseerd kunnen worden. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie en de opstart van de veldcompetitie heeft het KNKV het volgende gecommuniceerd:

 

Afwikkeling zaalcompetitie

Wedstrijdkorfbal: Alle nog geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het wedstrijdkorfbal zijn afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.

Breedtekorfbal: Alle nog geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal zijn afgelast. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

 

Veldcompetitie
Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

 

Update 15 maart 2020: Geen korfbal t/m 6 april i.v.m. coronavirus

Vanwege de nieuwe kabinetsmaatregelen blijft OJC ’98 in ieder geval t/m 6 april gesloten. Dit betekent dat er geen wedstrijden, trainingen of andere activiteiten zullen plaatsvinden. Voor het vrijwilligersfeest dat op zaterdag 4 april gepland stond, zullen we (indien mogelijk) een nieuwe datum plannen.

 

Update 12 maart 2020: Geen korfbal t/m 31 maart i.v.m. coronavirus

Het KNKV heeft inmiddels, gelet op de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd, besloten alle wedstrijden t/m 31 maart te annuleren. OJC ’98 volgt het advies van het KNKV om t/m 31 maart ook alle trainingen en andere verenigingsactiviteiten (waaronder NLdoet) af te gelasten. Het is nog onbekend of wedstrijden op een later moment worden ingehaald. Voor NLdoet zal een nieuwe datum worden gezocht.

 

Update 11 maart 2020: Deze week geen trainingen en wedstrijden i.v.m. coronavirus

Het KNKV heeft besloten om alle wedstrijden voor Noord-Brabantse clubs tot en met zondag 15 maart af te gelasten. Ook alle trainingen van zowel jeugd als senioren gaan deze week niet door. 

We houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en zullen u berichten op het moment dat er een besluit is genomen t.a.v. de trainingen en wedstrijden vanaf maandag 16 maart. 

 

Bestuursmededeling 5 maart 2020: Mededeling m.b.t. het coronavirus

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt in Nederland gestaag toe. OJC ’98 volgt de richtlijnen van het KNKV, dat op zijn beurt de richtlijnen van het RIVM volgt. 

Op dit moment is er geen aanleiding om wedstrijden te annuleren of andere maatregelen te treffen. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte via de gebruikelijke kanalen (website/mail/app) indien de situatie wijzigt. 

Mocht u vragen hebben over bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met bestuur of (Jeugd) Technische Commissie via ojc98@ojc98.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van het KNKV: www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-knkv-volgt-richtlijnen-rivm

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.