In ‘t zonnetje – Jeroen Roos

Jeroen RoosEén keer in de zoveel tijd staat er een vrijwilliger in ‘t zonnetje bij OJC’98. Vorige keer was dat Laura van Dinter, die de pen overgaf aan Jeroen Roos. Dit keer dus Jeroen Roos in ‘t zonnetje! De vrijwilliger die in ‘t zonnetje staat schrijft een verhaal over zijn ervaringen bij OJC’98. Klik op ‘Lees meer’ om het verhaal van Jeroen te bekijken.

Ik ben Jeroen Roos en de trotse vader van Wessel en Thomas. Ik heb vroeger bij Oranje Wit korfbal gespeeld en  heb heel erg leuke herinneringen aan die tijd! We waren een hechte vereniging waarbij de club duidelijk een rol speelde in mijn leven. We waren bijna alle weekenden op de club aanwezig. We speelden zelf, gingen naar toernooien en keken vaak ook naar de wedstrijden van de andere teams. Er is toen een tijd gekomen waarbij mijn aandacht wat is verschoven van het korfbal naar andere belangrijke dingen en zo het contact met de club verloor. Vrouw en kinderen was het uiteindelijke gevolg! Toen ik op school van de kids een een bericht las van korfbal try-outs, welke was ondertekend met de naam Carin van Mol, kwamen bij mij de mooie herinneringen naar boven. Ik ben met de kids naar OJC’ 98 gegaan en de kinderen geïntroduceerd met het korfbal. Voor mij was het verrassend hoeveel bekende gezichten er waren.

Ik kreeg meteen weer het gevoel terug dat ik 20 jaar geleden heb achtergelaten. Ik was even vergeten hoe leuk en mooi deze sport eigenlijk is. Toen ik de wedstrijden zag van de kids begonnen meteen ook mijn handen te jeuken en ben ik mee gaan helpen met trainingen. Daarna ben ik zelf een team gaan coachen en trainen. Om een team te zien ontwikkelen, is het mooiste van deze rol. De kinderen die ik die tijd heb mogen trainen en coachen zijn geweldig! ieder kind heeft zijn sterke en minder sterke eigenschappen, maar hoe de kinderen daar ook onderling mee omgaan, kon ik zelfs wat van leren. Dit is denk ik ook tekenend voor deze club! Respect voor elkaar hebben. We hebben denk ik als leden van OJC’98 ook dezelfde normen en waarden, waardoor het makkelijker is om ook gevoelige kwesties uit te spreken. Ik heb met meerdere verenigingen te maken gehad, maar dit vind je niet bij elke club terug. Ik spreek ook meteen mijn zorg uit over het voorbestaan van OJC’98. Ik neem waar dat er meer mensen vertrekken dan bij komen, en dat is een zorgelijke ontwikkeling. Ik krijg een beetje het gevoel dat we alle zeilen bij moeten gaan zetten om gezond voortbestaan te realiseren. Ik denk dat we hier allemaal een taak aan hebben en niet moeten wachten tot dat iets gevraagd wordt, maar iedereen kijkt wat je wel kunt betekenen voor de club. Mijns inziens heeft iedereen een rol in het voortbestaan van de vereniging ongeacht hoe groot die rol is. Voor de club zijn ze allemaal even belangrijk! Dus stap van de zijlijn en bouw mee!
Ik zal er volgend seizoen weer staan, maar in welke rol weet ik nog niet. Ik hoop dat we een mooi seizoen tegemoet gaan, met veel plezier en goede gezondheid.

Ik wil graag de pen overdragen aan alle vrijwilligers tegelijk, maar wil graag het verhaal van Gerdy van Breugel horen en daarom draag ik de pen aan haar over!

groeten Jeroen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.