Invoering verplicht spelregelbewijs

Vanaf 1 september 2018 is het voor alle senioren verplicht om in het bezit te zijn van een spelregelbewijs.

 

Waarom?

 

De KNKV voert het verplichte spelregelbewijs in, na overleg met de verenigingen, om te komen tot een veiliger sportklimaat. Door middel van het vergroten van de spelregelkennis van spelers wordt verwacht dat de sportiviteit en het respect tussen spelers en naar scheidsrechters bevorderd wordt. In navolging van andere sportbonden als de KNVB (voetbal) en KNHB (hockey) gaat nu ook het KNKV hier dus mee aan de slag. OJC ‘98 ondersteunt deze ontwikkeling.

 

Hoe?

 

Het verplichte spelregelbewijs is te behalen op www.korfbalmasterz.nl, een online tool om spelregels te leren en die kennis bij te houden. Je kunt hier zelfstandig mee aan de slag. Op de site van www.korfbalmasterz.nl kun je kennis op doen met betrekking tot de spelregels en spelsituaties. Ook kun je daar oefentoetsen maken.

 

Je kunt op de website eerst zoveel oefenen als je wilt. Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.

 

– bij level 1 moet je minstens 5 juiste antwoorden geven

– bij level 2 moet je minstens 6 juiste antwoorden geven

– bij level 3 moet je minstens 7 juiste antwoorden geven

– bij level 4 moet je minstens 8 juiste antwoorden geven

– bij level 5 moet je minstens 9 juiste antwoorden geven

 

Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen.

 

Voor wie?

 

Met ingang van het seizoen 2018 – 2019 moet iedereen die voor 1-1-2000 is geboren een spelregelbewijs op zak hebben. In de volgende seizoenen komen ook de junioren en aspiranten aan de beurt.

 

Ben je reeds in het bezit van een diploma van de voormalige opleiding Basis B of een scheidsrechterdiploma, dan heb je vrijstelling voor het spelregelbewijs.

 

Natuurlijk dagen we alle leden en hun ouders uit om sowieso op Korfbalmasterz.nl hun kennis te testen!

 

Inloggegevens?

 

Alle spelers en coaches die per 1 september 2018 in het bezit moeten zijn van een spelregelbewijs hebben inmiddels inloggegevens toegestuurd gekregen per mail. Heb je geen inloggegevens ontvangen of heb je (inhoudelijke) vragen? Mail dan naar ojc98@ojc98.nl.

 

Hulp nodig?

 

Extra hulp nodig om je spelregelbewijs te behalen? Of inhoudelijke vragen over spelregels of spelsituaties? Mail dan naar ojc98@ojc98.nl.

 

Opvolging?

 

Het bestuur houdt de voortgang van alle leden in de gaten en zal je blijven herinneren tot je het bewijs binnen hebt. Omdat het vanuit de bond verplicht wordt gesteld, zullen er op termijn ook consequenties vastzitten aan het niet hebben van een spelregelbewijs (bijvoorbeeld niet langer speelgerechtigd zijn).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.