Jeugdtrainingen hervat per 5 februari

De (J)TC heeft een paar weken geleden een bericht uitgestuurd over het trainen van de jeugd t/m 17 jaar. We hadden de beslissing hierover uitgesteld in de hoop dat er meer informatie beschikbaar zou komen over de ontwikkelingen van het virus, maar ook over de maatregelen van de overheid. Er is meer informatie gekomen, maar helaas geen info op basis waarvan beginnen met trainen meer verantwoord is dan twee weken geleden. Daar hadden we wel op gehoopt.

Wel is inmiddels duidelijk dat de huidige situatie nog wel wat langer gaat duren. Voor lange tijd weinig bewegen / sporten is natuurlijk niet wenselijk, zeker niet voor onze jeugdleden. Bovendien stelt de overheid (nog steeds) dat ondanks alle andere maatregelen we buiten mogen trainen met jeugd t/m 17 jaar. We zien dit ook gebeuren bij verschillende andere (korfbal)verenigingen. We willen in de komende fase van Corona/de winterperiode als vereniging deze mogelijkheid ook bieden voor onze jeugdleden.

In overleg met het bestuur is besloten om het trainen weer op te pakken. Alleen voor de jeugdleden t/m 17 jaar, buiten op het veld en zonder publiek. We willen 1x per week gaan trainen volgens onderstaand schema:

  • Vrijdag van 19.00 – 20.00 uur: junioren + aspiranten B
  • Zaterdag van 11.00 – 12.00 uur: aspiranten C + pupillen D + pupillen E1/E2 +kangoeroes/pupillen F

Veldindeling:

  • Aspiranten C: achterste veld links
  • Pupillen D: achterste veld rechts
  • Pupillen E1/E2: voorste veld links
  • Kangoeroes/pupillen F: voorste veld rechts

Er is gekozen om met de jonge jeugd overdag op zaterdag te trainen i.v.m. de belasting van de ouders/trainers op doordeweekse dagen (thuisonderwijs) en i.v.m. de weersomstandigheden/temperatuur. Indien nodig/wenselijk zullen groepen samen trainen. Let op: deze trainingsdagen/-tijden zijn tijdelijk. We hopen zo spoedig mogelijk over te kunnen stappen naar 2x per week trainen op de reguliere trainingsdagen voor het veld (dinsdag en vrijdag).

Deze trainingen gaan van start in de eerste week van februari (vrijdag 5 februari en zaterdag 6 februari).

Hierbij moeten de volgende opmerkingen worden gemaakt:
1. In tegenstelling tot “normale trainingen” is het trainen geen teamverplichting. U kunt zelf bepalen of het voor uw kind en thuissituatie verantwoord is om te komen trainen. Als u voorafgaand aan de start van de trainingen beslist dat uw kind gezien de huidige situatie niet zal komen, laat dit dan aan de trainer weten.
2. De trainingen kunnen alleen doorgaan als het weer het toelaat. Dat betekent dat het in ieder geval niet (aan de grond) mag vriezen i.v.m. glad worden van het kunstgras. Het kan dus voorkomen dat de training kort voor aanvang nog wordt afgezegd.
3. Zorg dat de kinderen warm zijn aangekleed, bijvoorbeeld met een trainingsbroek en trainingsjas en/of meerdere lagen over elkaar.
4. Als er informatie beschikbaar komt waardoor het niet meer verantwoord is om te trainen, de animo te laag is of we het om een andere reden niet meer wenselijk achten om te trainen, kunnen we besluiten de trainingen weer stop te zetten.
5. Het eerder opgestelde Corona-protocol blijft van kracht. Belangrijkste regel is natuurlijk: bij klachten, blijf thuis!

We hopen de jeugdleden weer te mogen zien vanaf begin februari!
De (J)TC

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.