Kledingactie

Onze vereniging doet mee aan de textielactie van de gemeente Tilburg. In week 43 (21 t/m 26 oktober) staat er een container in het clubhuis waar u uw gebruikte textiel in kunt gooien. Naast een positieve bijdrage die we daarmee leveren aan het milieu, levert iedere kilo textiel extra inkomsten op voor onze vereniging. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld materialen aanschaffen of activiteiten organiseren. De gemeente verdubbelt bovendien de opbrengst bij de drie scholen/verenigingen die het meeste aantal kilo’s inzamelen.

Dus gebruikt textiel: voor de draad ermee!

Wat is textiel?
Textiel is een aparte afvalsoort en hoort daarom te worden gesorteerd. Denk hierbij aan kleding, riemen, schoenen, gordijnen en beddengoed. Geen textiel is vloerbedekking (dit is grof huisvuil) of zwaar vervuilde kleding (bijvoorbeeld met olie-, verfvlekken of nat; dit is restafval).

Wat gebeurt ermee?
Bruikbare kleding en schoeisel gaat als tweedehandskleding naar arme landen. De rest wordt grotendeels gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen, zoals garens voor nieuwe kleding, vloerbedekking of dekens. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Slecht een klein gedeelte dat daarna nog overblijft, wordt verbrand.

Wat mag er in de container?

WEL in de container NIET in de container
Kleding (mag versleten zijn) Tapijten en vloerbedekking
Schoenen (per paar) Dekbedden en kussens
Handdoeken en washandjes Kleding besmeurd met verf of olie
Tafellakens Natte of vochtige kleding
Dekens Hard speelgoed
Lakens en kussenslopen
Zachte knuffelbeesten
Hoeden en petten
Onderkleding
Gordijnen en vitrage
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.