Kledingcontainer

Zoals al eerder in de info aangekondigd doen wij dit najaar ook weer mee met de textielactie van de gemeente Tilburg.
Naast een positieve bijdrage die we daarmee leveren aan het milieu kunnen we op deze manier ook extra inkomsten voor onze club genereren.

Wij sorteren, gemeente recycled

Gedurende de periode van 2 november 2015 tot 9 november 2015 staan er textielcontainers bij de vereniging. Om scholen en verenigingen te motiveren verdubbelt de gemeente de opbrengst bij de drie scholen en/of verenigingen die het meest aantal kilo’s textiel inzamelen. Dus gebruikt textiel: voor de draad ermee!

Let op! Omdat wij in de actieperiode al zijn gestart met de zaaltrainingen en in die week het clubhuis dus niet open is kan de textiel ook al eerder ingeleverd worden in het clubhuis en wel vanaf deze week tijdens de trainingsavonden. Breng vanaf deze week je textiel mee in een gesloten zak en deponeer deze in het halletje van het clubhuis.

 
Wat is textiel?

Ook textiel is een aparte afvalsoort en hoort daarom te worden gesorteerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleding, riemen, schoenen, gordijnen en beddengoed.

Wat gebeurt ermee?

Bruikbare kleding en schoeisel wordt verkocht als tweedehands kleding in arme landen. Een deel van het textiel dat niet meer bruikbaar wordt gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen, bijvoorbeeld garens voor het maken van nieuwe kleding, maar ook voor vloerbedekking, dekens en vilt voor geluidsisolatie. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Wat overblijft, wordt verbrand, dit is landelijk zo’n 8%.

Wat mag niet in de textielcontainer?

Vloerbedekking (mag bij grof huisvuil), zwaar vervuilde kleding (olie-, verfvlekken of nat) mag bij restafval.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.