Koningsdag 2016

Op woensdag 27 april is het weer Koningsdag. Voor OJC’98 is Koningsdag een belangrijke dag. Elk jaar regelen we voor Koningsdag de personele bezetting van de bars in het Leypark in Tilburg. Hiervoor zijn natuurlijk wel vrijwilligers nodig. We doen hiervoor een beroep op al onze leden vanaf 18 jaar en op de ouders van onze jeugdleden!

Waarom is dit zo belangrijk?
OJC’98 krijgt voor het regelen van de personele bezetting van de bars in het Leypark een deel van de omzet van deze bars. Voor OJC’98 is het bedrag dat wordt opgehaald met Koningsdag een belangrijke bron van inkomsten. Het is zelfs de grootste bron van inkomsten na de contributie. Door voldoende vrijwilligers te leveren, zorgen we ervoor dat we deze belangrijke bron van inkomsten de komende jaren kunnen behouden.

Wat moet er gedaan worden?
Tappen
In het Leypark in Tilburg vindt elk jaar met Koningsdag een grote kindermarkt plaats met allerlei entertainment. Over het park verspreid staan bars, waar fris, bier en wijn wordt geschonken. Wij regelen de personele bezetting van deze bars. Dit betekent dat de bars worden bezet door alleen OJC’ers, welke zorgen voor de muntverkoop, het tappen van bier, het inschenken van drinken en het verkopen van de drankjes.

Opruimen / schoonhouden van het Leypark
Vanaf afgelopen jaar heeft OJC’98 een extra taak: het Leypark schoon houden tijdens (en na) Koningsdag. Hierbij horen de volgende taken:
▪ vanaf 9.00 uur: plaatsen van kliko’s over het park en kleine hulp bieden bij de opbouw.
▪ vanaf 12.00 uur: in groepjes schoonhouden van het park en de kliko’s voorzien van nieuwe zakken.
▪ vanaf 16.00 uur: opruimen van het park, kliko’s naar grote containers vervoeren.

Hier staat een extra vergoeding voor onze vereniging tegenover. Er zijn voor dit jaar met het Oranje Comité extra (betere) afspraken gemaakt over wat er precies gedaan moet worden.
Wij vragen iedereen die achter de bar staat om mee te draaien in het roulatieschema voor de schoonmaak van het park. Verder doen we een beroep op onze jeugdleden. Voor deze taak hoef je natuurlijk geen 18 jaar te zijn. Alle jeugdleden die komen helpen, krijgen hiervoor een verrassing van OJC’98!

Moet ik de hele dag helpen?
De activiteiten in het Leypark vinden dit jaar plaats vanaf 12.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. Het is dan de bedoeling dat er vanaf ongeveer 11.00 uur mensen aanwezig zijn voor achter de bars. Er zijn mensen die de hele dag komen helpen, maar ook mensen die een paar uurtjes willen komen helpen zijn natuurlijk hartstikke welkom! Vanaf ongeveer 14.00 uur is er extra bezetting van de bars nodig en vanaf 16.00 uur extra vrijwilligers om mee te helpen op te ruimen.
Hoe meer mensen zich opgeven, hoe beter we de taken en de uren kunnen verdelen! Ook zijn er mensen nodig voor het opbouwen van de bars en het klaarzetten van de kliko’s. Dit vindt ’s ochtends vanaf 9.00 uur plaats. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers!

Wij hopen dat er weer veel leden enthousiast zijn om te komen helpen met Koningsdag. Opgeven kan via de e-mail: lindy_van_bladel@hotmail.com of op de poster in het clubhuis.
Graag even aangeven vanaf hoe laat je mee wilt helpen!

Alvast bedankt!!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.