OJC ’98 krijgt gloednieuw sportpark en heeft vaste afspraken over ‘t Ruiven

Werkzaamheden starten 3 juli

OJC ’98 krijgt gloednieuw sportpark en heeft vaste afspraken over ‘t Ruiven

Beste leden, we hebben goed nieuws. Na een slepend en energievretend proces van meer dan 15 jaar wordt ons sportcomplex op de Rauwbraken eindelijk gemoderniseerd. En we hebben voor tien jaar sluitende afspraken kunnen maken over sporten in de winter in ‘t Ruiven.

Op de Rauwbraken krijgen we twee (verlichte) kunstgrasvelden voor de deur van de kantine en een nieuwe (verlichte) petanquebaan. Ook wordt ons clubgebouw aangesloten op de kabel zodat we jullie wifi kunnen aanbieden. Tot slot wordt alle verharding en de algemene verlichting rond het gebouw vernieuwd zodat alles er weer strak uitziet.

Komende maandag 3 juli gaat de eerste schop in de grond. De eerste week wordt rond ons gebouw alles weggehaald maar pas in augustus worden de velden en petanquebanen gerealiseerd. Als de planning wordt gehaald dan zou eind augustus alles volledig klaar moeten zijn. Het kan zijn dat we de eerste week van het nieuwe seizoen nog op het achterste stuk natuurgras moeten trainen. Zorg dus dat je schoeisel geschikt is voor natuur- en kunstgras.

Tussen de kantine en de spoorlijn komt een nieuw parkeerterrein. Dit wordt ontsloten door een nieuwe weg langs het spoor die voorlopig niet verder zal worden aangelegd dan tot het parkeerterrein. Wanneer dat gebeurt, is nog niet precies duidelijk. De betonblokken tussen het industrieterrein en het huidige parkeerplaatsje worden tijdens de bouwwerkzaamheden weggehaald om het bouwverkeer te kunnen laten passeren. Het is nog onbekend wanneer de betonblokken definitief verdwijnen. Het fietspad en voetgangerspad, die op de plek komen waar nu nog onze toegangsweg is (en doorgetrokken wordt tussen de rij bomen aan de rand van ons veld), wordt pas vernieuwd nadat de nieuwe weg klaar is.

In ons clubhuis wordt op dit moment door een paar mensen hard gewerkt om alles aan te passen op de nieuwe situatie. Omdat we meer aluminium palen en voetstukken krijgen, wordt de huidige materialenruimte aangepast. Inpandig wordt een extra ruimte gemaakt voor andere zaken die we moeten opbergen. Een eerste opruim- en schoonmaakronde in het gebouw heeft al plaatsgevonden en een tweede volgt voor het begin van het veldseizoen. Tot slot moeten we de grote pui van onze kantine en hoofdingang hoognodig schilderen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers!

Over de winterperiode zijn er sluitende afspraken gemaakt met de gemeente, die gelden voor tien jaar. Onze trainingsdagen in ‘t Ruiven blijven op woensdag van circa 17.30 tot  22.00 uur en op vrijdag van 17.30 tot 21.00 uur. Daarnaast zijn wij op maandag vaste huurder in de Roomley in Udenhout van 20.30 tot 22.00 uur.  De zaalwedstrijden worden in principe allemaal in ‘t Ruiven gespeeld. Na tien jaar gaan we opnieuw in overleg met de gemeente, afgesproken is dat er dan een regeling komt die niet slechter is dan de huidige. Maar dat is iets van het bestuur voor dan.

De gemeente doet onderzoek naar de mogelijkheden van een opblaashal op de Rauwbraken. Als blijkt dat zo’n hal financieel, sporttechnisch en anderszins haalbaar is dan zal dit doorgaan. Als het onderzoek uitwijst dat het niet haalbaar is, dan blijven de trainingen en wedstrijden in ‘t Ruiven en de Roomley plaatsvinden volgens bovenstaande uitleg.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen op het sportpark en over de werkzaamheden. Wij gaan er van uit dat voldoende vrijwilligers bereid zijn om hun steentje bij te dragen.

OJC’98 krijgt een prachtige nieuw sportpark en goede faciliteiten in de zaal. Dit is een geweldige ontwikkeling voor onze vereniging en zal zeker bijdragen aan een nog beter sportklimaat!

Namens het bestuur,

Thijs van Son & Ad van Breugel

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.