Recreanten bij OJC’98

De recreantengroep binnen OJC’98 is voor veel leden een relatief onbekende groep. Reden voor Vera Buijsman om een stukje te schrijven over de recreanten, om ook deze groep wat meer op de kaart te zetten. Het stuk van Vera lees je hieronder:

Graag wil ik iets kwijt over de Recreantenclub van OJC ’98. Het lijkt erop dat (bijna) niemand meer van ons bestaan op de hoogte is. Onze groep komt nergens voor, zelfs niet als gebruiker op de donderdagavond van het clubhuis.
Jarenlang trainden wij van september tot april in de Quirijn. Daarna gingen we voor een uurtje naar Jo en Gerie voor een gezellig samenzijn. Dit is wel de reden waardoor wij een onbekende groep in de vereniging zijn geworden. Al moet ik toegeven dat de meeste recreanten niet actief zijn buiten ons eigen cluppie!
Sinds september 2013 is er wel een en ander veranderd voor ons. We zijn gestopt met de training in de Quirijn. Voornaamste reden daarvoor:  het feit dat er wekelijks een vast aantal recreanten op het “ARBO bankje” zaten, af en toe aangevuld met tijdelijk beperkten!  De groep actievelingen werd te klein.
Vanaf september trainen we nu op de donderdagavond op ons eigen sportveld  en in ons eigen clubhuis. Zo’n 5-6-7 mensen gaan bij goed weer een ½ uurtje buiten trainen / bewegen! Daarna gaan we binnen aan de slag, in verschillende groepen. Onze trainer Jo Marinus is heel creatief geweest. Hij heeft een aantal bestaande spelen omgeturnd, gecombineerd, bedacht, waarmee wij toch nog wat in beweging komen. Als het goed weer is gebruiken we de laatste donderdag van de maand voor een stevige wandeling ergens in een wijk of buurt. En 1 keer per jaar, het laatste weekend van oktober, is ons Recreantenweekend. De laatste, 22e keer, van 25 t/m 27 okt jl. zijn we naar Mechelen in België geweest. Weer een groot succes, met dank aan de organisatoren; Hans en Marijke Rensen, John Mallens en Martin de Jong. Zij deden dit voor de 9e keer.

Dus; wat onzichtbaar in de vereniging, maar binnen de Recreanten heel enthousiast en actief.

Namens  de recreanten van de korfbalvereniging OJC 98,
Vera Buijsman

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.