Scheidsrechterscursus voor junioren A

“Het fluiten of begeleiden van wedstrijden hoort er gewoon bij en is geen vanzelfsprekendheid.” Dat hebben de spelers van de A-teams ervaren tijdens een inspirerende scheidsrechters-cursus gegeven door Peter de Bruijn. Peter is een fulltime verenigingsscheidsrechter voor OJC ‘98 en fluit op hoog niveau.

Tijdens de cursusavond stelden de spelers van de junioren veel vragen en er werd interactief geleerd over wat er komt kijken bij het fluiten van een wedstrijd. Onder andere spelregels over de strafworp, de vrije bal, verdedigd en het gebruik van kaarten kwamen aan bod. Daarbij moest ook veel voorgedaan worden door de spelers en dus stonden ze om de beurt voor de rest van de groep.

Het is belangrijk voor de continuïteit van de vereniging dat spelers al in de junioren beginnen met het fluiten van wedstrijden. Het is een goed gebruik om de spelers van de junioren een cursus aan te bieden en ze te motiveren om wedstrijden van F- en E-jeugd te gaan begeleiden. De vereniging zorgt voor goede begeleiding van de startende scheidsrechters tijdens de eerste wedstrijden. Feedback, tips en steun van langs het veld zorgen er namelijk voor dat scheidsrechters zich kunnen ontwikkelen en dat iedereen kan ervaren hoe leuk fluiten is. “Want dat is het, fluiten is eigenlijk gewoon heel leuk.”

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.