Textielactie

KledingactieVolgende week staat de textielactie op het programma. Elke ingeleverde kilo textiel levert de club geld op en het is ook nog eens goed voor het milieu! Vanaf a.s. zaterdag kunt u uw textiel al meebrengen naar het clubhuis en deponeren in het halletje.  Wat wel en niet in de container mag is te zien in onderstaand overzicht. De textiel moet verpakt zijn in afgesloten plastic zakken. Zaterdag 17 mei is de laatste dag dat textiel kan worden ingeleverd. 

Acceptatievoorwaarden Textiel
Gescheiden inzameling van textiel is beter voor het milieu. Hierdoor kunnen we van afval grondstoffen maken. Elke kilo ingezameld textiel zorgt voor 3,4 kilo minder co2 uitstoot.

Verwerking
Bruikbare kleding en schoeisel wordt verkocht als tweedehands kleding in arme landen. Een deel van het textiel dat niet meer bruikbaar wordt gerecycled tot grondstof voor textielmaterialen, bijvoorbeeld garens voor het maken van nieuwe kleding, maar ook voor vloerbedekking, dekens en vilt voor geluidsisolatie. Van kapotte kleding worden ook poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Wat overblijft, wordt verbrand, dit is landelijk zo’n 8%.

Wat WEL Wat NIET
Verpakt in dichtgebonden zakken
Kleding, mag versleten zijn Tapijt en vloerbedekking
Schoenen per paar (gepaard) Vervuilde kleding met olie- en verfvlekken
Handdoeken en washandjes Natte of vochtige kleding
Lakens en kussenslopen Dekbedden
Dekens
Zachte knuffelbeesten
Hoeden en petten
Onderkleding
Gordijnen en vitrage
Tafellakens
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.