Vacature voorzitter

Marcel Roberts heeft te kennen gegeven dat hij het voorzitterschap van onze vereniging wil beëindigen. Als bestuur vinden we zijn besluit erg jammer, maar we respecteren uiteraard zijn overwegingen. Marcel heeft met veel inzet de afgelopen 5 jaar de rol van voorzitter op zich genomen, we zien hem als een bindend en leidend element in ons bestuur en in de verenging. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zowel de grote als de kleine issues binnen onze club.Marcel merkte steeds vaker dat het in zijn agenda schipperen is tussen zijn werk, de daarbij horende opleidingen, zijn gezin en OJC’98. Wat hij doet wil hij het liefste goed doen en te vaak merkt hij dat het één lijdt onder het ander. Daarom heeft Marcel al in het begin van dit jaar het bestuur zijn besluit meegedeeld om na de komende ledenvergadering van november het stokje over te dragen aan een ander. Het bestuur heeft sindsdien verschillende mensen gepolst om zijn plaats in te nemen, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. Daarom doen we nu een algemene oproep aan iedereen.

Onze vereniging bevindt zich op een kruispunt van haar bestaan. De vorige ledenvergadering stond uitgebreid in het teken van de toekomst van OJC’98. Hoe krijgen we meer leden, een actiever kader, meer sponsorgeld en een stabielere toekomst? Nadrukkelijk spraken we vorig jaar over meer samenwerken met andere korfbalverenigingen en zelfs fusie. Die situatie is sindsdien niet veranderd.

Van de nieuwe voorzitter verwachten we dat hij of zij op beheerste wijze leiding geeft aan deze discussie. De nieuwe voorzitter kan zich in elk geval verzekerd weten van een actief en goed functionerend bestuur, het is dus vooral een klus die we samen doen. Verder zien we de voorzitter als iemand die ons kader en de leden kan enthousiasmeren en de club kan verbinden. Hij of zij kan individuele belangen en verenigingsbelangen afwegen en daarvoor oplossingen zoeken, waarbij niet iedereen altijd haar of zijn zin krijgt, maar zich wel met respect behandeld voelt. Tot slot is de voorzitter aanspreekpunt voor veel leden en ouders van jeugdleden op alle onderwerpen en is de voorzitter het gezicht van het bestuur, van onze vereniging.

Wie van jullie denkt dit te willen, kunnen en de tijd ervoor te hebben? Of kent iemand die dit wil, kan en de tijd ervoor heeft? Korfbalervaring is geen must, lid zijn van OJC’98 evenmin. Bestuurlijke ervaring is gewenst. Het vervullen van het voorzitterschap kost ongeveer 2 uur per week. Kandidaten kunnen zich melden bij Marcel Roberts.

Functie-inhoud voorzitter

1 verantwoordelijk voor het uitvoeren van de taken die het bestuur op zich heeft genomen

2 zorgen voor goede communicatie en organisatie binnen de vereniging

3 representeert de vereniging naar buiten

4 leiden van de bestuursvergadering en ALV

5 verdelen van activiteiten binnen het bestuur (samen met het bestuur)

6 evaluaties werkgroepen

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.