Wijziging coronabeleid

Met ingang van zaterdag 25 september wijzigen de coronamaatregelen. Eén van veranderingen is het loslaten van de 1,5 meter regel. Met het loslaten van deze regel wordt in de horeca, en dus ook in sportkantines, het coronatoegangsbewijs verplicht.  

 

Binnen de sportsector geldt een aantal uitzonderingen, waarbij het mogelijk is om een deel van de sportkantine af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden, ook zonder corona toegangsbewijs. Voor het zittend nuttigen van eten en drinken in het afgescheiden gedeelte is dan wél een coronatoegangsbewijs nodig. 

 

Bij OJC ’98 zullen we hier met ingang van zaterdag 25 september als volgt mee omgaan: 

 

Op trainingsavonden (dinsdag, donderdag en vrijdag) 

Het clubhuis van OJC ’98 heeft een afhaalfunctie en is een doorstroomlocatie. De kantine, toiletten en kleedkamers zijn toegankelijk zonder het tonen van een coronatoegangsbewijs. Iedereen kan het clubhuis betreden voor het bestellen van eten en drinken. Eten en drinken kan vervolgens op een tweetal locaties worden genuttigd. In de eerste plaats buiten op het terras. Hiervoor is geen coronatoegangsbewijs vereist. Daarnaast zal een gedeelte van de kantine worden afgescheiden, waar zittend eten en drinken genuttigd mag worden. Dit zitgedeelte is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs (verplicht vanaf 13 jaar; vanaf 14 jaar ook ID-bewijs verplicht). 

 

Op wedstrijddagen (zaterdag) 

Het clubhuis van OJC ’98 heeft een afhaalfunctie en is een doorstroomlocatie. De kantine, toiletten en kleedkamers zijn toegankelijk zonder het tonen van een coronatoegangsbewijs. Iedereen kan het clubhuis betreden voor het bestellen van eten en drinken. Eten en drinken moet vervolgens buiten op het terras genuttigd worden. Het is niet toegestaan om afgehaald eten en drinken in de kantine te nuttigen. Er is géén afgescheiden ruimte in de kantine voor het zittend nuttigen van eten en drinken.  

 

Bovenstaande werkwijze is helaas verre van ideaal en vooral veel minder gastvrij dan wij graag zouden willen. Maar om enerzijds te voldoen aan de regels van de overheid en om anderzijds onze vrijwilligers niet onnodig te belasten en e.e.a. werkbaar te houden, is voor deze constructie gekozen. We vertrouwen op ieders begrip en medewerking.

 

Komend weekend belooft gelukkig mooi, zonnig te worden, zodat we fijn buiten kunnen vertoeven. Mochten de weersomstandigheden daartoe later in het seizoen aanleiding geven, dan zal ook op wedstrijddagen het zitgedeelte in de kantine (op vertoon van een coronatoegangsbewijs) worden opengesteld.

 

Bestuur OJC ‘98

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.