Meteen naar de inhoud


Over OJC '98

 

OJC ’98 is een bruisende, dynamische korfbalvereniging uit Berkel-Enschot, ontstaan in 1998 uit een fusie tussen Oranje-Wit en Jong-Brabant. De vereniging heeft ongeveer 150 leden en neemt met zowel jeugd- als seniorenteams deel aan de competitie. 

Bij OJC ’98 kunnen kinderen al vanaf 3 jaar lid worden. Voor de jongste jeugd tot en met 6 jaar is er de Kangoeroe Klup, waar kinderen spelenderwijs kennismaken met korfbal. Vanaf 6 jaar is het mogelijk om wedstrijden te spelen. Natuurlijk spelen jongens en meisjes samen in één team, want korfbal is een gemengde sport. 

De vereniging heeft in iedere leeftijdscategorie ten minste één wedstrijdteam en de jeugdafdeling is groeiende. Voor volwassenen zijn er twee seniorenteams: het eerste team komt uit in het wedstrijdkorfbal en het tweede team speelt op recreatief niveau. 

Wedstrijd

Korfbal is wat ons verbindt, maar buiten het korfbalveld komen we ook graag samen. Voor de derde helft na de wedstrijd, maar ook voor gezellige nevenactiviteiten. Zo brengt Sinterklaas jaarlijks een bezoekje aan de jeugd van OJC ’98, worden er filmavonden en overnachtingen georganiseerd en gaan we jaarlijks met Pinksteren op kamp. Voor de senioren en ouders van jeugdleden zijn er regelmatig feesten en partijen. Daarnaast worden er jaarlijks verschillende toernooien georganiseerd voor leden en niet-leden, zoals het ouder/kind-toernooi, het koppelschiettoernooi en een beachkorfbaltoernooi.  

OJC ’98 heeft op sportpark De Rauwbraken in Berkel-Enschot de beschikking over een eigen clubhuis. Op de naastgelegen kunstgrasvelden wordt er op woensdag- en vrijdagavond getraind en vinden op zaterdag de wedstrijden plaats. In het zaalseizoen wordt er gekorfbald in sporthal ’t Ruiven in Berkel-Enschot.

Tot op of langs het korfbalveld!